WIE ZIJN WIJ ?

De Sociale Woningbureaus (AIS) worden sinds 1998 erkend.

Sinds 17 december 2007 wordt AIS DELTA VZW officieel erkend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Zij is vooral actief in het zuidoosten van Brussel, in gemeenten waar er geen AIS bestond. In dit verband heeft zij een overeenkomst ondertekend met de gemeentelijke overheid van Watermaal – Bosvoorde, door bemiddeling van de OCMW – voorzitter, Michel Colson.

Sommige eigenaars doen een beroep op een AIS na een aantal onaangename ervaringen: beschadiging van het goed, niet betaalde huurprijs, moeilijke relatie met de huurder. AIS blijkt dan een betrouwbare gesprekspartner te zijn, op wie men kan rekenen.

Voor anderen is AIS de ideale oplossing om zich in alle vertrouwen van het dagelijkse beleid van zijn goed te ontdoen. Tenslotte biedt beroep doen op een AIS eveneens de mogelijkheid om een gebaar van goed burgerschap te stellen, waardoor het mogelijk is om bij te dragen tot de democratisering van de toegang tot huisvesting voor iedereen.

Op te merken valt dat elke eigenaar waarmee een overeenkomst of een machtiging is aangegaan, lid wordt van de A.V. van AIS. Aldus kan hij de werkzaamheden van het bureau volgen en inzage hebben van de hem betreffende documenten.

Ongeacht de reden waarom u erover denkt contact op te nemen met een Sociaal Woningbureau, met AIS DELTA VZW zal u “Het huurbeleid zonder risico“ ontdekken.